1 Eylül 2013 Pazar

K.S.C.TV - HD (PLAYER): Kadirov, Çeçenistan'a 400 Metrelik Gökdelen İnşa Ediyor

Rusya Federasyonuna bağlı Çeçenistan Cumhuriyetinin lideri Ramazan Kadirov, Grozniye inşa edilecek 400 metrelik kule için onay verdi. Kadirovun babasının adının verildiği "Ahmet Kulesi", 80 katlı olacak ve 3 yıl içinde tamamlanacak.


Mimarisini Aleksandır Zusikun üslendiği kulede, 500 odalı bir otel, 100 adet lüks daire, panaromik restoran, ofis, balayı otelleri fitness center ve havuz bulunacak. Ayrıca, kulenin altında Çeçenistanın ilk Cumhurbaşkanı Ahmet Kadirov adına bir müze olacak. Kule ile ilgili açıklama yapan Mimar Zusik, inşa edilecek kulenin bir benzerinin bulunmadığını söyledi.


Kule tamamlandığı zaman orta çağdaki gözetleme kulelerine benzeyeceğini ifade eden Zusik, "Aslında bu bir dikey şehir. Çünkü içerisinde bir şehirde olması gereken bütün fonksiyonlar bulunacak. Binanın yapım aşamasında da yaklaşık 10 bin kişilik çalışma gücü karadeniz turu kullanılacak. Umarım, Ahmat Kulesi, Ahmet Hacı (Kadirov)nın hatırasına layık olur." şeklinde yurtdışı turları konuştu.


Binanin mimarlarından Vladimir kültür turları Travuş da yaptığı açıklamada, Çeçenistanın deprem bölgesinde olduğunu, teknik olarak güçlü inşa antalya otelleri edilecek gökdelenin 10 şiddetinde depreme karşı dayanıklı olacağını söyledi.


"Grozni City-2" projesi çerçevesinde inşa edilecek kulenin bütçesinin, Çeçenistan Cumhuriyeti hazinesinden sağlanacağı açıklandı.


Çeçenistanın başkenti Groznide 42 katlı dev gökdelenler ve Rusyanın en büyük camisi bulunuyor. Kadirov tatil kendi adını taşıyacak yeni seyahat bir cami inşası için de hazırlıklara başladı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder