8 Eylül 2013 Pazar

Başkent’e Otomobil AVM’si | LOJİPORT

otonomiAnkara’nın otomobil AVM’si olan Otonomi satışa sunuldu. Projenin hayata geçirilmesiyle, şehir içindeki otomobil showroomlarının taşınması ve şehir merkezindeki trafiğin büyük seyahat ölçüde rahatlaması bekleniyor. Milliyet’ten Yavuz Karaman’ın haberine göre, özgüven tarafından inşaatı gerçekleştirilen Otonomi projesi, Ankara içindeki oto galerilerinin şehir dışına taşınması kapsamında 375 bin metrekarelik alana inşa edilecek. Satışa açılan proje, kent içerisinde dağınık haldeki otomobil satış alanlarının tek merkezde toplanmasını amaçlıyor.


Projenin temelinin Mayıs 2013’te atıldığını ifade eden Özgüven Mimarlık ortaklarından inşaat mühendisi Özgür Onur Özgüven, projenin Ankara Esenboğa yolunda hayata geçirildiğini söyledi. Daha önce firma olarak cami, AVM, enerji santrali ve okul gibi birçok farklı projeye imza attıklarının belirten Özgüven, İçişleri Bakanlığı’nın yayımladığı yönetmelikle otomotiv yurtdışı turları galerilerinin bir araya toplanması ve şehir merkezinden uzaklaşması gerektiğini söyledi. Bu tür otomobil AVM projelerinin ilk olarak İstanbul’da gerçekleştiğini anlatan Özgüven, “Otonomi ise Ankara’nın ilk oto AVM’si olacak” dedi. Projenin Başkent Otomotivciler Derneği tarafından toplam 750 milyon lira yatırım bedeliyle gerçekleştirileceğini belirten Özgüven,  “5 bin kişiye istihdam sağlanacak. Ayrıca Anadolu’da antalya otelleri henüz böyle bir balayı otelleri proje olmadığı için Ankara’nın ekonomisine de katkı sağlayacak” diye konuştu.


Vatandaşların başvurusu üzerine bugüne kadar 33 bin 275 bağımsız birim, bakanlığın lisans verdiği kurum ve kuruluşların gerçekleştirdiği incelemenin ardından riskli tespit edildi. Bakanlar Kurulu kararıyla riskli alan ilan edilen bölgelerde ise 185 bin 287 kültür turları konut riskli sayıldı. Türkiye genelinde riskli alan ve binalarda bugüne kadar toplam 154 bin 986 bağımsız tatil birimin yıkımı gerçekleşti.  Kentsel dönüşüme en fazla talep 23 bin 269 bağımız birimle İstanbul’dan gelirken, İstanbul’u bin 203 konutla Ankara, 637 konutla Eskişehir, 497 konutla İzmir, 447 konutla Diyarbakır, 327 konutla Hatay, 209 konutla Balıkesir, 179 konutla Antalya ve 165 konutla da Elazığ 165’le takip etti.


XHTML: You can use these tags: karadeniz turu



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder