2 Eylül 2013 Pazartesi

Ehliyet Soruları 2013 | Antalya Gündem Haberleri

Eski Havana’da koloni döneminden kalma çeşitli kiliseler de vardır. Bunlar katedral (18. yy); 1731-37 arasında yeniden inşa edilmiş olan ve bugün merkez postane olarak kullanılan San Francisco Kilisesi (1575) ve geniş avlusunda kentin en eski yapılanm ve sokaklannı tatil barındıran Santa Clara Manastın’dır.


Kentin en güzel modern mimari örnekleri­nin toplandığı kesimi Vedado’dur. Bu bölge­de sağlık sigortası yurtdışı turları merkezi, Özgür Havana Oteli, Şeker Sanayisi ve Dış Ticaret bakanlık- lan ile Küba Radyo Kurumu gibi pek çok resmî bina yer alır. Colön Mezarlığı’nda ise tarihsel önem taşıyan pek çok anıt vardır. Nüfus. Küba’nın öteki kentlerinde olduğu gibi Havana’da da nüfus büyük bir çeşitlilik gösterir. Kentte eski kölelerin ehliyet soruları soyundan gelen Siyahlar, sömürgeci İspanyollann so­yundan gelen beyazlar ile bunların kanşımın- dan oluşan Mestizolar yaşar. 19. yüzyılda Çinliler, 20. yüzyılın ilk yansında da Orta antalya otelleri Avrupa’dan gelen Yahudiler kente göç et­mişlerdir.


Küba ekonomisinin temelini oluşturan şe­ker üretimindeki düşüşlerin yol açtığı eko­nomik bunalım dönemlerinde, topraksız köy­lülerin bölgeye göçüyle Havana nüfusu büyük artış göstermişti. Ama devrimden sonra azgelişmiş bölgelerin geliştirilmesine yönelik ekonomik planlann yürürlüğe kon­masıyla göçler durdurulmuş ve kent nüfusu istikrar kazanmıştır. Ekonomi. 1967′den bu yana kent nüfusu­nun büyük bölümü doğrudan ya da dolaylı olarak Havana Kordonu ya da Yeşil Kuşak adıyla bilinen 29 bin hektarlık bir tanm bölgesinde çalışmaktadır. Bu bölgede, hem iç tüketimi karşılamak hem de ülkenin öteki bölgelerine gönderilmek üzere, yam ve man­yok gibi köklerinden yararlanılan bitkiler ile muz yetiştirilir. Emek yoğun tarımın yapıldığı bu bölgede, kültür turları sulama sisteminin geliştirilmesinden sonra üretimde önemli balayı otelleri artışlar sağlanmıştır.


WordPress.com hesabınızı karadeniz turu kullanarak yorum yapıyorsunuz. ( Log Out / Değiştir )


Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. ( Log Out / Değiştir )


Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. ( Log Out / Değiştir )


Yorumlarımın takibini e-posta ile seyahat haber ver.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder