10 Ekim 2013 Perşembe

200 Bin Türk bayramda yurtdışına gidiyor

Kurban Bayramı için düzenlenen yurt dışı erken rezervasyon kampanyaları sona erdi. Bayram tatilinin 9 gün olması nedeniyle yüz binlerce kişinin yollara düşmesi beklenirken, yalnızca 200 bin kişinin Kıbrıs başta olmak üzere Orta Avrupa, Balkanlar, Rusya, İtalya, İspanya, Paris gibi yurtdışı turlarına katılması öngörülüyor.


Milliyet Gazetesinde yer alan haberde; Bu yıl 12- 20 Ekim günlerine denk gelen 9 günlük Kurban Bayramı tatili döneminde, 200 bin kişi yurt dışındaki çeşitli kentlerde tatilini geçirecek. Tur operatör şirketlerinin uzun bir süre önce sona eren erken rezervasyon kampanyalarına ilgi büyük oldu.


Erken rezervasyonlarla yurt dışını tercih eden tatilcilerin 200 Euro kadar indirimlerden yararlandığını açıklayan bir tur şirketinin işletme müdür vekili Mehmet Kamçı, ilave programlarla desteklenen kimi turların son dakika fırsatlarının özellikle pasaportunda vizesi olan seyyahlar için ilginç fırsatlar ortaya çıkartabileceğine dikkat çekti.


Kamçı, yurt dışına çıkmayı düşünen son dakikacılar içinse özellikle uçaklarda yer bulamama riskini göze almaları gerektiği uyarısında bulundu.


En Çok Kıbrıs Tercih Ediliyor


Türk tatilcilerin bu dönemde şu ana kadar yurt dışında en çok tercih ettiği ülkenin Kıbrıs olduğunu belirten Mehmet Kamçı, Orta Avrupa, Balkanlar, Rusya, İtalya, İspanya, Benelux-Paris turlarının da öne çıktığını kaydetti.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder