1 Temmuz 2014 Salı

İyi Bir Yaşam İçin Yürüyün | 7 Gün Sağlık Portalı

3


10 dakikalık setler halinde bu egzersizler yapılabilir. Yürüyüş ise hayatımızdan çıkmaması gereken bir aktivite olmalıdır. tempolu yürüyüşe başlamadan önce doktorunuza danışın. Kısa vadeli hedeflerle başlayın. Günde 15 dakikayla başlayın. Haftalar arttıkça bu sayıyı artırın. Adım sayısıyla da ölçebilirsiniz. Alıştıkça yavaşça süreyi uzatın. Haftada 5 gün 30’ar dakikalık yürüyüşler idealdir. Arkadaşlarınızla yürüyebilirsiniz.


Müzik dinleyebilir, pedometre takabilirsiniz. Köpeğinizi yürüyüşe çıkarıp aktifleşebilirsiniz. Asansör yerine merdivenleri kullanın. Arabanızı hedef noktasından daha uzak bir yere park edin ya da otobüsten daha erken inin. Kalp sağlığı ve solunumu güçlendiren yürüyüş sağlığı olumlu etkiliyor.


Kalp ve akciğer kasları güçlenir. Tempolu yürürken kalp hızı artar ve kalori yakılır. Depresyona iyi gelir. Kemik sağlığını destekler osteoporozu önler. Kalori yaktırır obeziteyi önler. Günlük rutininizde yürüyüşe de yer ayırın. Yemek yemeye dışarı çıkın ve birkaç dükkan dolaşın. Tv karşısında oturup kalmayın sinemaya yürüyerek gidin. Yürümek için bahaneler yaratın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder