7 Ekim 2014 Salı

Siyaset Ayarlı Operasyon | Basın yayın haberler

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün operasyonda gözaltına alınanlar arasında işadamı Ali A. ile bir bakanın oğlunun da bulunduğu kaydedildi. Ebru Gündeş’in eşi iş adamı Reza Zarrab’ın da gözaltına alınanlar arasında bulunduğu belirtildi.


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen 3 ayrı soruşturmada, aralarında iş adamları, bürokrat ve memurların da bulunduğu çok sayıda kişiye yönelik operasyon düzenlendiği öğrenildi.


Başsavcılık kaynaklarından alınan bilgiye göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesinde bulunan Narkotik ve Kaçakçılık Bürosu savcılarından Celal Kara’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında da, yaklaşık 2 yıllık teknik ve fiziki takip sonucunda, “kara para aklama”, “altın kaçakçılığı” ve “kamu görevlilerine rüşvet” iddiasıyla operasyon düzenlendi.


Savcı Kara’nın, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir hakkında da “2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na muhalefet etmek” suçundan ayrı bir soruşturma yürüttüğü bildirildi. Demir’in, “tarihi bir iş hanının otel yapılması” ve “Marmaray güzergahı üzerinde, aksi rapora rağmen 3 katlı bir otelin yapımına izin verdiği” iddia edildi.


Powered by WordPress. Developed by Deluxe Themes


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder