21 Ekim 2014 Salı

Helikopter kazasının ateşi Kırıkkale’ye de düştü | İL GAZETESİ

Evli ve bir çocuk babası şehit pilot binbaşının şehit olduğu haberi Kırıkkale’yi yasa boğdu. Şehit pilotun Kaletepe Mahallesi 1078 Sokak’taki bir apartmanda yaşayan babası Hayrullah Duman’ın kaza haberinin ardından Ankara’ya gittiği, anne Hatice Duman’ın ise bir yakınını ziyaret için Erzincan’da bulunduğu öğrenildi.


Apartman komşusu Akın Gürpınar ise Ankara’nın Gölbaşı ilçesi yakınlarında, askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 4 askerden biri olan Kara Pilot Binbaşı Ahmet Duman’ın yardımsever kişiliği ile insanlara örnek olduğunu belirterek, üzüntülü olduklarını dile getirdi.


Ankara’nın Bala ilçesi yakınlarında eğitim uçuşu sırasında boş bir araziye düşen askeri helikopterde bulunan 4 asker şehit oldu. Kaza dün saat 11.00 sularında, Ankara-Konya kara yolu Bala yol ayrımı 1. kilometre güneyinde meydana geldi.


Bu sırada Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı 4 askeri helikopter olay yerine indi. Askeri personel telaş içinde kazanın bulunduğu yere koştu. Daha sonra enkazda inceleme yaptı. Yapılan incelemenin ardından şehit olan 4 askerin cenazesi enkazdan çıkarıldı. Cenazeler ambulanslarla Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.


Ankara Gölbaşı’nda düşen helikopterde şehit olan askerlerin kimlikleri belirlendi. Kazada Kara Pilot Binbaşı Ahmet Duman (Kırıkkale), Kara Pilot Üsteğmen Emre Acar (Aydın), Hava Teknisyen Kıdemli Başçavuşlar Erdinç Salkım (Tekirdağ) ve Hüseyin Uluçeşme (Eskişehir) şehit oldu.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları ilgazetesi.com.tr.ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan köşe yazısı/habere aktif link verilerek ve ancak izinle kullanılabilir.


| | İletişim | Hakkımızda | Gizlilik Politikamız


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder