13 Mayıs 2014 Salı

Operasyon ve Yolsuzluktan ifadesi alınanların isimleri | Androhit

İstanbul Cumhuriyet başsavcılığı’nca, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü polisi, bu sabah ‘yolsuzluk ve rüşvet iddiasıyla’ ilgili yürütülen soruşturma kapsamında çeşitli adreslere operasyonlar başlatıldı.


buyuk-ihale-ve-rusvet-operasyonu_900302_720_400


Operasyonlarda gözaltına alınan şahısların ‘Türk vatandaşı olamayan kişilerin rüşvetle Türk vatandaşlığına geçirilmesi, imara açık olmayan arazilerin rüşvetle imara açılması, şüpheli para transferleri, usulsüz ihale ve sahtecilik’ ile suçlandığı öne sürüldü.


İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Şube ekipleri, sabah saatlerinde aralarında ünlü iş adamlarının da bulunduğu çok sayıda adrese operasyon düzenledi. Gözaltına alınanlar arasında tanınmış isimlerin de olduğu öğrenildi.


Operasyon kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde bulunan iş adamı Ali Ağaoğlu ile ilgili açıklama geldi. Ağaoğlu Şirketler Grubu Genel Müdürü Hasan Rahvalı, Ali Ağaoğlu’nun gözaltında olmadığını, sadece bilgisine başvurulacağını söyledi.


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarında iki bakanın oğlunun yanı sıra; iş adamları ve Halk Bankası Genel Müdürü’nün de gözaltına alındığı öğrenildi.


Yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili 3 ayrı soruşturmanın yürütüldüğü bildirildi. Soruşturmalar kapsamında iş adamı Ali Ağaoğlu, Ebru Gündeş’in eşi Reza Zerrab, İçişleri Bakanı Muammer Güler’in oğlu Barış Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın oğlu Salih Kaan Çağlayan, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan hakkında gözaltı kararı bulunduğu ifade edildi.


Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir hakkında “2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na muhalefet etmek” suçundan ayrı bir soruşturma yürüttüğü bildirildi. Demir’in, “tarihi bir iş hanının otel yapılması” ve “Marmaray güzergahı üzerinde, aksi rapora rağmen 3 katlı bir otelin yapımına izin verdiği” iddia edildi.


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında gözaltına alınan Ebru Gündeş’in eşi Reza Zerrab, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildi.


Bu arada; Reza Zerrab, Mustafa Demir ve iki bakanın çocuğuyla ilgili iki soruşturmanın Savcı Celal Kara tarafından yürütüldüğü, Kara’nın Zekeriya Öz’ün başında bulunduğu başsavcıvekilliğinde görevli olduğu öğrenildi. Ali Ağaoğlu ile ilgili soruşturmanın ise Savcı Mehmet Yüzgeç tarafından takip edildiği ifade edildi.


Operasyonlarda gözaltına alınan şahısların ‘Türk vatandaşı olamayan kişilerin rüşvetle Türk vatandaşlığına geçirilmesi, imara açık olmayan arazilerin rüşvetle imara açılması, şüpheli para transferleri, usulsüz ihale ve sahtecilik’ ile suçlandığı öne sürüldü.


Ağağlu Şirketler Gurubu, sabah saatlerinde şirketin genel merkezine gelen polislerin arama yaptığını, arama sonucunda herhangi bir suç unsuruna rastlanmadığını açıkladı. Şirketten yapılan açıklamada, “Yürütülen geniş kapsamlı bir soruşturma üzerine adli makamlarca Sayın Ali Ağaoğlu’nun ifadesine ihtiyaç duyulmuştur. Yine bu soruşturma kapsamında mahkeme kararı ile şirket merkezimizde bir arama yapılmıştır. Bugün saat 9.00’da ilgililer tarafından arama sonucunda herhangi bir suç ve suç unsuruna rastlanmadığı hususu tutanak ile tespit edilmiştir.” denildi.


Şirket yetkililerinin basın mensuplarıyla paylaştığı tutanakta ise İstanbul 18 Sulh Ceza Mahkemesi’nin 16 Aralık 2013 tarihli 2013/677 değişik iş numaralı kararı gereğince İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı talimatı üzerine 17 Aralık 2013 saat 06.00 sıralarında Ataşehir’deki Ağaoğlu İnşaat Şirketler Grubu Genel Merkezi’ndeki şirketin 3 katında bulunan ofisine gelinerek arama yapıldığı ve armalarda herhangi bir suç ve suç unsuruna rastlanmadığı saat 08.18 sıralarında aramaların tamamlandığı ifade edildi.


Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile katılacağı; Gölbaşı Eğitim ve Sosyal Tesisi’nin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na devredilmesine ilişkin protokolün imza törenini iptal etti. Bu sabah saat 09.45’te Ekonomi Bakanlığı’nda yapılması planlanan törene Başkanı Cemil Çiçek de katılacaktı


Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da İçişleri Bakanı Muammer Güler’in de katılacağı sınır kapısıyla ilgili ortak anlaşma imza töreni iptal edildi. Bulgaristan İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, iptalin nedeni açıklanmadı. Kapıkule sınır kapısında kurulması öngörülen polis ve gümrük ortak temas merkezinin kuruluş ve işleyişine ilişkin anlaşma törenine Yunanistan Kamu Düzeni ve Vatandaşı Koruma Bakanı Nikolaos Dendias ve Bulgaristan İçişleri Bakanı Tsvetlin Yovçev de katılacaktı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder